Rekrytering personal

Våra tjänster

Vi förser små, stora, nationella och internationella företag med professionell kvalificerad personal.

Våra tjänster

Eventpersonal är anställda för att hjälpa till vid olika evenemang. Deras uppgifter kan vara allt från att planera och organisera till att ta hand om gästerna och servera mat och dryck.

En receptionist är den person som ofta är den första som besökare och kunder möter när de kommer till en verksamhet. Receptionisten har ansvar för att hantera inkommande samtal, besökare och post.

Aassistenter är personer som hjälper VDs och chefer att hantera olika uppgifter och ansvar, såsom att boka möten, hantera kalendrar och dokumentation, och hjälpa till att organisera och planera verksamheten.

Butikspersonal har ansvar för att hjälpa kunder och sälja produkter och lagerpersonal har ansvar för att hantera lager och leveranser. Vi har flexibel personal med bra kundansvar och rätt utbildning.

En handyman är en person som kan hjälpa till med olika reparationer och underhåll på en verksamhet. Att anställa en handyman kan vara en bra lösning för att effektivt hantera mindre reparationer och underhåll.

Vi erbjuder kvalificerade förare för både långa och korta uppdrag. Beroende på vilken typ av chaufför du söker, kan du räkna med att kandidaterna har erfarenheter och egenskaper som är relevanta för tjänsten.